Tegelatelier.

Hardsteen look vloertegels


Van Terra Maison | Tegelatelier. Niet van echt natuursteen te onderscheiden.


Het natuursteen blauwe hardsteen, hardsteen, arduin, kolenkalksteen of petit granit is een kalksteen met een meer of minder uitgesproken blauwgrijze kleur. De steensoort wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van zeer veel resten van crinoïden, diertjes met een kalkskelet, die veelal op de zeebodem leven. Bij het afsterven bleef hun kalkskelet op de bodem achter en samen met de calcietafzetting die het geheel aan elkaar smeedde, vormde zich in de loop der jaren de blauwe hardsteenlaag. Hardsteen komt onder andere uit België, Ierland en China.

Veel tegelfabrikanten hebben een keramische vloertegel die de uitstraling van hardsteen heeft, maar niet de nadelen. Hardsteen is een krasgevoelig materiaal, een porcellenato vloertegel is dat niet!

In onze showroom vindt u de collecties van een vijftal fabrikanten. Onder andere Douglas & Jones, Kronos en Rex presenteren hun hardsteenlook.

 


"Het natuursteen hardsteen is krasgevoelig, een porcellenato vloertegel is dat niet."


Oppervlaktebewerkingen
Net als het oorspronkelijke natuursteen zijn hardsteenlook tegels verkrijgbaar in verschillende oppervlaktebehandelingen. Met een ruw oppervlak (gebrand en geborsteld), gekapt en getrommeld, gezoet of glimmend gepolijst heeft elke tegel zijn eigen uitstraling. Passend in bijna elk interieur, van strak modern tot Bourgondisch klassiek.

In verschillende formaten; van vloertegel tot mozaïek
Verkrijgbaar in vloertegels van onder andere 80x80 cm., 60x60 cm., 30x30 cm., 30x120 cm., 60x120 cm en mozaïek.

Deskundig advies
Uw tegels uitzoeken was nog nooit zo gemakkelijk. U vindt bij ons complete combinaties die perfect op elkaar afgestemd zijn. Zo kunt u, met gratis advies, uw woning op het gebied van tegels en/of natuursteen compleet inrichten.

Wij verwerken het ook voor u
Wilt u liever alles in één hand houden, de levering van de tegels maar ook het verwerken ervan? Ook dat kan. Wij werken alleen met de allerbeste vakmannen. Of het nu gaat om tegels of natuursteen: wij nemen de regie.

 

       

De juiste sfeer. Met tegels van Terra Maison


Over onsNew arrivalsHardsteen lookRiverdale
AdresgegevensAanbiedingKeramisch parketWoondecoraties
OpeningstijdenMerkenMozaïekOutlet Toppers
DisclaimerWebshop TegelsProjectenWebshop Terra Maison
© 2020 - Tegelatelier. Webdesign by: Terra-IT